My Cupcake's

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, March 25, 2010

Antitrust & Competition Law Training

Pe kebenda tu? Ha ini adalah salah 1 training yang wajib diambil oleh Fraud Team in Shell. Mula-mula kene baca Chapter 1-4..Lepastu kene ambil exam. Soalan de 20 jer tapi kene score 80% !!!!.. So kene salah maksimum adalah 4 soalan saje...hehehehehe
Soalan punya lah susah melibatkan undang-udang dunia..tapi saya terpaksa juga dengan hati yang berat menjawab dengan penuh berhati-hati. Nak tau tak contoh soalan? Contah lah ye...Siti Co based in Malaysia dan mahu mengembangkan bisness di USA...Siti Co telah Joint Ventures dengan FAW Resources di Italy. Apabila Siti Co melanggar undang-undang di USA, adakah FAW Resources turut terlibat? dan berapakah fines yang dikenekan terhadap Siti Co? Undang-undang negara mana yang harus Siti Co terima hukuman? Apakah pula nasib FAW Resources?...
Hahahaha..korang fikirlah sendiri jawapannya...kalo korang pandai sila jawab di comment kat bawah ni...Saya nak tengok kepakaran korang menjawab..hehehehe
Exam yang pertama saya gagal...cuma score 75% jer...tapi dengan hati yang bersemangat tak mahu gagal saya retake the exam...Finanlly I pass the exam..I'm score 80%...cukup-cukup makan but it's impress my feeling...bangga beb ^_^



3 comments:

nettiara said... [Reply to comment]

hehehehe...bangga la sangat dia tu..

Norulhuda Sarbangi said... [Reply to comment]

uweks!!!

es said... [Reply to comment]

????????? TGK PUN THU X PAHAM. BLK KUL BAPE ARI TU???