My Cupcake's

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 25, 2010

What we waiting for???

Aduss...tolon!! tolon!! I keboringan di tahap dewa maksimas!! ponink2...why??? Oke today, in my office no any work should I do...just online n listen pot pet pot pet office2mate yang dah berumur tu merepek ntah pe kebende lorr...I tak join sebab kami tidak sebulu T_T''... uit! adakah I yg sombong? or mereka yang tidak suke pada I?? arghh!! lantak lah kat diorang tu asalkan I bahagia ^_^.

Before this, my work station at Level 8, but start this week I should stay at Level 7...oh..seriuosly...I'm depressed!!! (tampor kang muke tu sbb mengada lebih lak...nk gedik2 kat sini..heheheheh) Oke redha yea...boss kate turun so turun...hihihihihi...

Nak tau sebabnyer?? malas nak cerita ttg company sbb nanti salah tulis /cakap I juga yang susah...Ish2...So nk buat ape skunk ni?...relax2..makan gaji buta...Boss pun suruh relax jew...ade keje buat lah... tak de keje sila-silalah meriangkan hati anda..nak balek awal pun Boss tak pernah marah dan tegur...hari-hari jumpa pun bahagia je...jangan ingat I ada skandal oke...tak baek cakap yang bukan2...BERDOSA...hehehehe

Oke muke orang yang sedang dilanda keboringan ini...update blog ni pun waktu keje...tak pe Boss tak marah...Boss sayang I 

^_^



wajah-wajah ceria di Level 8 :))


Ema yang happy sokmo di Level 8


Hari-hari terakhir di Level 8..Posing2 sampai ponat...


Ketawa besar tanda protes!!! ceh..poyos la I ni..kn..kn..kn..:-P


Oke..muke bosan di Level 7...kat bawah ni ade banyak sangat lagu-lagu yang membosankan...dah la lagu raya tu dah 10-20 kali berulang...muak lorr T_T''
(pss: shawls tu sama tapi di hari yang lain tau!)


Muke yang tidak dapat dibendung lagi...muka poyoss...hahahhahaa


What we waiting for?? Aduss lamanye nak end all of this...



moyang titun...huhhuhuhu


Oke...nenek tak mahu layan bosannye lagi so dia ambil jalan yang paling mudah iaitu TIDOOO...zzzz

Ok..I pun nk stop gak lah...nak ikut jejak Ema..

-END-







Friday, August 20, 2010

•.¸✿ Wajah Syurga ✿¸.•.

Kau Tersenyum, Ku Terpaku..
Cahaya diwajahmu hanyalah untukku...
Sinaran matamu menusuk dikalbu...
Tak mungkin ku melupakan sebegini pengalaman...
Lalu hati pun berkata segala untukmu...

Satu masa nanti..pasti kau temui..
Tabahkanlah hati jangan lupakan Ilahi....
Akan tiba bahagia tak mungkin sendirian..
Terhurai dalam lagu berkumandang...
Dibuai dalam mimpi KAU KU SAYANG

Anak adalah anugerah ALLAH S.W.T yang paling indah bagiku..
Still pelik kenapa kes pembuangan bayi masih lagi berleluasa dan semakin hari semakain banyak kes ini. Semoga mereka yang terlibat mendapat hidayah dari Allah S.W.T


MIQHAEL ADHA



huhuhuhu ^_^
Mummy Love you



-END-

Wednesday, August 18, 2010

List Of Halal Hotel in Malaysia

Sempena Bulan Ramadhan ni hotel akan menjadi tempat persinggahan untuk berbuka puasa bagi yang berkemampuan. Namun, agak terkejut apabila membaca Berita Kosmo bahawa HAnya 32 Hotel Halal Menjelang Ramadhan .

Rekod Jakim sehingga semalam (23 Julai 2010) mendapati hanya 63 buah dapur di 32 hotel daripada 2,360 buah hotel di seluruh negara mempunyai Sijil Halal Malaysia.

Agak terkejut kerana rasanya terlalu banyak Hotel yang menyediakan Pakej Berbuka Puasa Ketika Ramadhan namun hanya segelintir sahaja yang betul-betul mendapatkan sijil halal. Kenalah lebih berhati-hati selepas ini.



Hotel 5 Bintang :

1) Cyberview Lodge Resort & Spa, Cyberjaya

2) Hotel Evergreen Laurel , Pulau Pinang

3) Hotel Grand Dorsett, Labuan

4) Hotel Pan Pacific KLIA

5) Hotel Legend , KL

6) Hotel Grand Bluewave , Shah Alam

7) Tradewinds Hotels & Resorts, Johor Bahru

8) Hotel Istana, Kuala Lumpur



Hotel 4 Bintang :

1) Hotel Ancasa Kuala Lumpur

2) Hotel Cititel Pulau Pinang

3) Hotel Crystal Crown, KL

4)Hotel Grand Seasons, KL ( latest : telah ditarik lesen halal!!!)

5) Hotel Armada, Petaling Jaya

6) Hotel Seri Malaysia, Alor Setar

7) Hotel Ming Court, KL

8) Hotel the Summit, USJ Subang

9) PNB Darby Park, Executives Suite, KL



Hotel 3 Bintang :

1) Hotel Brisdale International, KL

2) Hotel Dynasty, KL

3) Hotel Seri Malaysia, Genting Highlands

4) Hotel Seri Malaysia, Marang

5) Hotel KL, Jalan Raja Muda

6) Hotel Nilai, Negeri Sembilan

7) Hotel PG, KL

8) Hotel Puteri Park, KL

9) Hotel Quality, KL

10) Hotel Residence , Kajang

11) Hotel The Paramount, Sibu

12) Hotel Plaza, KL


Dua Bintang :

1) Hotel Seri Malaysia, Kuantan

2) Hotel Seri Malaysia, Sungai Petani

3) Hotel Seri Malaysia , Bagan Lalang

Sumber : Berita Kosmo dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

Naif sungguh rasa diri ini, tahun-tahun sebelum ini tak pernah semakpun senarai hotel yang ada sijil halal sebelum makan. Asalkan hotel tu nampak Islam dan ramai pengunjung Islam pergi sana, terus je terjah. Walaupun setiap tahun hanya sekali dua sempat berbuka special di hotel, namun tetap tak menyemak terlebih dulu dan ikutje rakan yang lebih alim dan arif dalam hal camni. Tak sangka pula dalam beribu-ribu hotel, tak sampai 50 sahaja yang dapat sijil halal dari JAKIM.

Status 'HALAL' tolonglah jangan dipandang ringan..sebagai umat Islam kita kena sentiasa peka tentang apa yang akan masuk ke dalam tubuh badan kita dan menjadi darah daging kita. Sikap sambil lewa sekarang menjadi punca perkara ini berleluasa.Jangan mahu menunding jari kepada orang lain tapi tanya diri sendiri -tepuk dada tanya selera..
^_^