My Cupcake's

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 1, 2010

Selamat ulang tahun & MERDEKA !!!!

Firstly, I would like to wish to my lovely husband 'HAPPY BIRTHDAY TO YOU, SAYANG'  Ye pada 30 August ulang tahun suami I yg ke dot..dot..dot... heheheheehehe ^_^ syhhh...syhh... oke belum beli hadiah lagi...kad ucapan pun tak buat lagi...seperti tahun2 lepas I buat sendiri kad ucapan biar lebih close and lovely ^^. Tapi kali ni busy sangat dengan pergi sana-sini...kek pun I tak dapat nak baked khas buat hubby huhuhuhu T_T'' BTW I nak my hubby tau yang I really LOVE him so much!!

mmmuuahh ^^

Oke..kita cerita tentang MERDEKA pula...


53 tahun memberi makna yang besar buat Malaysia...disudut kecil hati I ini tersimpan satu rasa yang amat bangga sekali terhadap tanah air ini tapi sedih juga yang buat tak endah saja malah langsung tak patriotik...tak pe tak keluar rumah ke stadium putra ke...tengok siaran langsung melalui TV ke tapi cukuplah sekadar mengibarkan Jalur Gemilang biarpun sekecil cuma dan memerlukan modal RM1.20 saje~~ mentaliti generasi sekarang kalau perkara ini tidak dipandang serius tak mustahil negara kita ini akan dijajah oleh pihak luar yang sentiasa mencari peluang...Renung-renungkanlah ye...


kalo nak tau ni bendera Malaysia a.k.a Jalur Gemilang ^^

Bebas!!!
Freedom!!!
Peace!!
Ayat-ayat ini mengambarkan erti merdeka. Selamat Merdeka untuk kita semua. Lagi satu tarikh keramat buat negara ialah 16 September - Malaysia Day! Love!Love.Love! ^^

Oke terkejut juga ada yang tak tahu wujud rupanya Malaysia Day ni..Malaysia Day ni adalah tarikh pembentukan Malaysia sempena kemasukan Sabah & Sarawak. Hmm..jangan nak kompiuskn diri dengan mengatakan 31 Ogos tu tarikh kemerdekaan untuk Semenanjung saja tapi Sabah & Sarawak 16 September....Hello!! kita sekarang ni dah 1 Malaysia oke..tak ada istilah anak tiri or what ever lah...Kesian, jangan nak hina mereka di Sabah & Sarawak tu ketinggalan zaman, orang pokok, hutan, kolot, bla..bla..bla...rakyat Malaysia ni sama saja, hidup berbilang kaum..janganlah nak mewujudkan sentimen2 yang tidak menyenangkan..MERDEKA KAN LAH MINDA ANDA!!!

Done!
Tak nak ngomomg lebih-lebihlah...nanti melalut ke mana tak tau pula.

-END-



8 comments:

~daknakaltomey~ said... [Reply to comment]

bday pakcik 30 yea??? bday makcik 31 ogos. lahir ari merdeka. hihihi.
- hapy bday kpd mereka b2- ^_^

Norulhuda Sarbangi said... [Reply to comment]

makcik sape?? kak min k? mcm best jer lahir time2 merdeka coz dpt cuti ^_^

~daknakaltomey~ said... [Reply to comment]

adk k.meen deh...time bday cuti yea...x yah nk mintak cuti. hahaha

~daknakaltomey~ said... [Reply to comment]

tgk x melodi ari tu??? lawak doh...sempena merdeka cam biasa la kan wartawan g tnya org awam pe makne merdeka pe sume tu kan...pastu de la tnya pe bunga kbangsaan, de laki tu kate bunga mawar. hak'alah laki ni...ko org mne??? g blk negara ko la. bunga kbangsaan pun x thu. hampeh tul

Norulhuda Sarbangi said... [Reply to comment]

tak tengok lor~~ laa...kesiannyer bunga kebangsaan pun tak tahu ke?? bunga raya lor~~tu la dulu kat sekolah tak dengar cikgu ckap pe...wat malu jerk!!

~daknakaltomey~ said... [Reply to comment]

eh salah...melodi lak. remaja. sory slah..hohoho

Norulhuda Sarbangi said... [Reply to comment]

hohohoho....salah pulak!! ^^

~daknakaltomey~ said... [Reply to comment]

hihihi