My Cupcake's

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, October 17, 2010

Bajet 2011

Bajet 2011 dah keluar
Ada dengar kat TV atau baca surat khabar tak? Nun baru je baca dekat surat khabar semalam..
Nak tau lebih lanjut pergi kat sini -Laman Rasmi Bajet 2011


hm..
apa yang menarik ye??
Banyak yang menarik terutama skim perumahan pertama tu yang disediakan untuk kemudahan siswazah yang baru bekerja..
Oke siswazah2 diluar sana yang berkemampuan tu sila rebut peluang ini
kumpul harta sekarang dan bijak melabur di hartanah yang berpotensi menghasilkan pulangan yang lumayan ^^

Just tidak setuju dengan elaun khas RM 500// untuk kakitangan kerajaan jew..
Bukan apa asyik mereka yang bekerja di sektor kerajaan je yang dapat pelbagai keistimewaan..
kami ni yang bekerja di sektor swasta hanya mampu mendengar saja -_-'
sudahlah baru je dapat imbuhan duit raya...sekarang ni menanti elaun khas ni pula..
Betapa untungnya mereka...kerja tidak seberapa tapi masyuk!!!

Alolololollo..
Tak mahu la memeningkan kepala lagi...
Bajet 2011 ku???
ini dia..

1- 20% from salary/month -> saving


2- Nami Island, Korea (Bajet percutian )

3- Bajet persekolahan buat Miqhael --> Aulad Genius

54- Bajet mencompletekan lagi perisian di rumah --> Dreaming of new LED 56''



5- Bajet almari - baju, seluar, kain, yang kecik, yang besar hahahahhaaha etc



Itu saja
Tapi macam susah je nak realisasikan lah bajet Nun tu sebab tak cukup bajet
adoi!!!

T_T



-END-









12 comments:

nizam omar said... [Reply to comment]

banyaknya duit....belanja le....

hazdiela said... [Reply to comment]

sape kata kerja kerajaan tak byk keje??....nmpk mcm relex..tp byk jugak kerja....itulah keistimewaan bekerja dgn kerajaan...serve utk negara...hehehehe....

farah nordin said... [Reply to comment]

swasta sepatutunya pun boleh dapat bonus... lebeh2 lagi sykt pengeluar produk..untung banyak.. x kan boss2 x leh kasi elaun untuk pekerja kan... huhu...
elaun 500 ratus tu x seberapa pun...Alhamdulillah!!! daripada x dek

Norulhuda Sarbangi said... [Reply to comment]

boss wet x banyak mana pun..

Norulhuda Sarbangi said... [Reply to comment]

diela: susahnya nk dpt keje ngan gov ni...huhuhuhuhu

farah: mmg betul kata u, swasta kalo company besar tu leh dpt bonus tahunan sehingga 6-7bln...masyuk abes lol!! ^^

nizam omar said... [Reply to comment]

@hazdiela jangan emo sangat..orang yang tak kerja mana tahu...sesedap sos cili aje..hehehe..

hazdiela said... [Reply to comment]

nun...cuba cek semula i nye entri baru tu...dh leh tgk tak gmbrnye??

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

ada yang happy dan ada yang tak, yang penting.. pandai2 le rancang kewangan kita

toyolkiut said... [Reply to comment]

bajet owner blog ni lbh bnyk dr bajet gomen..utk brape thn tu..
hehehe...

nettiara said... [Reply to comment]

Kena terima hakikat ramai gak k/tangan kerajaan yg tk efisyen. Cuba gi kt PP,,,he5 :)

Masrom Ahmad said... [Reply to comment]

no komen pasal aku org gomen,, klau ikutkan nafsu berapa banyak pun kerajaan bagi tak cukup... dah 16 tahun aku berkerja.. walaucamne pun alhamdulillah,, rezeki anak-anak.. aku ni pun rase cam menumpang rezeki anak2.

Norulhuda Sarbangi said... [Reply to comment]

yg keje gov tu jgn lak kecik ati...huhuhuhu bkn nk ckp korang pemalas or watever...just de pengalaman b4 dis kita dah hantar document utk submit claim tp bila tiba kita nk collect claim tu diorang mintak kita resubmit claim tu lg sbb diorang ckap tak jumpa document kita tu...so tak dapat nk process katanya...huhuhuhu bengkek. kerana nila setitik ni la habis 1 tempayan..