My Cupcake's

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 30, 2010

adakah?


Wajah kerisauan...kosong....blurr...dan rumit...
hati berkocak mencari penyelesaian..
Jiwa kesedihan 
Tapi...senantiasa berdoa dan bersyukur...
Segala kejadian ada sebabnya
Pasrah dan redha
jawapan yang indah pasti akan tiba..

-amin-



Thursday, November 11, 2010

^_^

^_^
Salam...
aduss lamanya tak update belog..nah amik ko dh berabuk dah..hehehehehehe
Nak cerita tentang diri Nun sendiri lah kali ni..
Nun busy la...
Nak bisnes sendiri kan sebab tu kene commitment 200%..
survey barang..pastikan dapat harga yang terbaek punya...
pastu amik gambo (hehehee expose diri) ^^
pastu buat promotion.
Byk betul stepnya...InsyaAllah de rezeki leh bw family jalan2 makan angin...mkn angin jew la..heheheehe
So apa lagi...Nun dah update stok baru..meh shopping online ^^
http://nunboutique.blogspot.com


* layan pix syok sendiri dulu k...hahahahahahahaha

 senyum...^^

 Senyum lagi..boss takde nih ^^

 Kat atas pulak...senyummmmmmm ^^

 Qhael syg...senyum gak ^^
* biasa la org tak normal memang suke syok sendiri..amik pix sendiri..lak..huhuhuhuhu
^^

-END-












Monday, November 8, 2010

Quotes Kahwin yg Best ^_^



" I didn't marry you because you were perfect.
I didn't even marry you because I loved you.
I married you because you gave me a promise.
That promise made up for your faults.
And the promise I gave you made up for mine.
Two imperfect people got married and it was the promise that made the marriage.
And when our children were growing up,
it wasn't a house that protected them;
and it wasn't our love that protected them
- it was that promise "

Thorton Wilder




Wednesday, November 3, 2010

I am a busineswoman


Start from 1st Nov 2010, I'll running my own business. Actually, from 2005 Nun dah berniaga secara kecil-kecilan...bermula dari memiliki sendiri restaurant di AU3,Keramat (pengalaman dari kecil membantu mak berniaga kedai makan di Johor memberi sedikit banyak ilmu pengetahuan selok-belok makanan & ragam customer ^^) dan sekarang Nun nak tumpukan pada Nun Buotique pula. Memang dah lama pasang angan-angan untuk memiliki butik pakaian sendiri sejak study lagi tapi kemampuan menghadkan impian.

Now, tumpuan utama Nun adalah pada Nun Boutique. InsyaAllah Nun akan berusaha dalam masa terdekat ni untuk mendapatkan premis perniagaan di sekitar KL ni ataupun di Johor...(kampung halaman gak di hati ^^)

Sebagai permulaan Nun dah jalankan Nun Boutique secara online since July 2010. Blogshop je belum sampai memiliki own domain/website..kui..kui..kui..
tak pe semangat...semangat..semangat...lak tak pasal..hohohoho


http://nunboutique.blogspot.com

2-3 tahun ni menimba ilmu di syarikat besar seperti Shell & Imigresen - outsource company memberi keyakinan pada diri Nun berusaha mengejar impian dan harapan...ceh! tak pe Nun nak cakap apa yang Nun nak cakap sebagai motivasi diri  kalau tak suke jangan complaint ok.hahahhahaa

Tumpuan utama Nun Boutique adalah Hijab & Shawls...sebab Nun minat Hijab & Shawls yang chanteq2 dan rasanya ladies di luar sana pown mempunyai minat yang sama..Percaya tak disebabkan kita (gadis yg bertudung) ni pandai bergaya dengan hijab @ Shawls mampu membuka minda mereka yg free hair tu bertukar bertudung...sekatang ni tidak mustahil bertudung juga boleh bergaya jelita.. : P
 Selain tu ada juga apparel untuk wanita & kanak2..InsyaAllah

Hope you guys, will support me in this business.
Love
~xoxo~

* selikan pic yang berlaku sekitar Oct 2010 - part 1...enjoy!







 Pelancaran Menara HPA di Shah Alam - meriah betul dengan belon..jakun lak rasanya dikelilingi belon ^_^

 Nun dapat Bonus hari ni (17.10.10)...Last Bonus from Shell Superkad sebab lepas ni dah keje sendiri..nk bonus kene kerje lebih..heheheh
Belanja my lovely family makan besar..
Yummy!!

 2 Generasi
Nun bersama Embah yg berumur awal 80an...gembira betul Embah bila Nun bawa jalan2 dan makan2
 
 Miqhael sabar menanti makan dia sambil dilayan oleh Daddy dia..


-END-