My Cupcake's

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 3, 2010

I am a busineswoman


Start from 1st Nov 2010, I'll running my own business. Actually, from 2005 Nun dah berniaga secara kecil-kecilan...bermula dari memiliki sendiri restaurant di AU3,Keramat (pengalaman dari kecil membantu mak berniaga kedai makan di Johor memberi sedikit banyak ilmu pengetahuan selok-belok makanan & ragam customer ^^) dan sekarang Nun nak tumpukan pada Nun Buotique pula. Memang dah lama pasang angan-angan untuk memiliki butik pakaian sendiri sejak study lagi tapi kemampuan menghadkan impian.

Now, tumpuan utama Nun adalah pada Nun Boutique. InsyaAllah Nun akan berusaha dalam masa terdekat ni untuk mendapatkan premis perniagaan di sekitar KL ni ataupun di Johor...(kampung halaman gak di hati ^^)

Sebagai permulaan Nun dah jalankan Nun Boutique secara online since July 2010. Blogshop je belum sampai memiliki own domain/website..kui..kui..kui..
tak pe semangat...semangat..semangat...lak tak pasal..hohohoho


http://nunboutique.blogspot.com

2-3 tahun ni menimba ilmu di syarikat besar seperti Shell & Imigresen - outsource company memberi keyakinan pada diri Nun berusaha mengejar impian dan harapan...ceh! tak pe Nun nak cakap apa yang Nun nak cakap sebagai motivasi diri  kalau tak suke jangan complaint ok.hahahhahaa

Tumpuan utama Nun Boutique adalah Hijab & Shawls...sebab Nun minat Hijab & Shawls yang chanteq2 dan rasanya ladies di luar sana pown mempunyai minat yang sama..Percaya tak disebabkan kita (gadis yg bertudung) ni pandai bergaya dengan hijab @ Shawls mampu membuka minda mereka yg free hair tu bertukar bertudung...sekatang ni tidak mustahil bertudung juga boleh bergaya jelita.. : P
 Selain tu ada juga apparel untuk wanita & kanak2..InsyaAllah

Hope you guys, will support me in this business.
Love
~xoxo~

* selikan pic yang berlaku sekitar Oct 2010 - part 1...enjoy!







 Pelancaran Menara HPA di Shah Alam - meriah betul dengan belon..jakun lak rasanya dikelilingi belon ^_^

 Nun dapat Bonus hari ni (17.10.10)...Last Bonus from Shell Superkad sebab lepas ni dah keje sendiri..nk bonus kene kerje lebih..heheheh
Belanja my lovely family makan besar..
Yummy!!

 2 Generasi
Nun bersama Embah yg berumur awal 80an...gembira betul Embah bila Nun bawa jalan2 dan makan2
 
 Miqhael sabar menanti makan dia sambil dilayan oleh Daddy dia..


-END-


21 comments:

nizam omar said... [Reply to comment]

wah..mak cik kayoo ni..boleh lah belanjo den ni..dapek diskaun tak beli barang?hehehe
Rajin2 lah berusaho laie ye..Chayo2!

Nani Aling said... [Reply to comment]

selamat maju jaya....

Hazieqah Kahil said... [Reply to comment]

hi sis. thanks following mine.

i follow balik eyh.

rpanye sis ad on9 shop.

leh shopping la pasni.hehe :)

hve a nice day =]

~daknakaltomey~ said... [Reply to comment]

good luck makcik ^_^. bile nk kuar???

Norulhuda Sarbangi said... [Reply to comment]

@nizam omar diskaun? leh jew.... :P

Norulhuda Sarbangi said... [Reply to comment]

@Nani AlingTQ Nani ^^

Norulhuda Sarbangi said... [Reply to comment]

@Hazieqah Kahil Hi welkem ^^
support me ye.....x0x0

Norulhuda Sarbangi said... [Reply to comment]

@~daknakaltomey~ kuar? tu la gaji x masuk lagi nih...dh angin satu badan dibuatnya...-_-'

nizam omar said... [Reply to comment]

jalan2 di pagi hari..nak order apa ye..nanti nak pi blog nun..apa yang ada?mcm2 ada..hehehe

Kita Umpana Pinggan

~daknakaltomey~ said... [Reply to comment]

@Norulhuda Sarbangi hoho. sme lar kt

farah nordin said... [Reply to comment]

kene sokong biznesz women ni... semoga berjaya Nun..

nizam omar said... [Reply to comment]

@Norulhuda SarbangiSila kekalkan komen di blog member

am not an 'other half' said... [Reply to comment]

taniah nurol...heheheh...tak beritahu pun...ne bila nak dtg ofis lagi ne

~daknakaltomey~ said... [Reply to comment]

yo makcik!!! hehe. Assalammualaikum. makcik x de post tbaru ke???

nettiara said... [Reply to comment]

Tahniah n selamat maju jaya. Yang penting tabah dan sabar menghadapi apa jua situasi sukar dlm business. Dlm business online ni kena rajin blog jog, bukan blok walk, lambat..hehehe. tinggalkan link, insyaalah kekawan akan support. Chayok2...

nizam omar said... [Reply to comment]

@nizam omar mari2 sapa mau detox foot patch..murah2...pagi2 jalan2..
klik kat sini ye ke blog saya

nizam omar said... [Reply to comment]

nak update myred eye..ok..hari ni jadi ahli aktif ye..esok belum tentu lagi..heheh

diela712 said... [Reply to comment]

wah...nnt boleh beli dari nun jeh!!!!

Mama Glam 4 Lil One said... [Reply to comment]

wah, tahniah... next level has begun.. mamaG dah tgk dah blog nun tuh, macam-macam ada macam astro gitu.. moga maju jaya ya.. dapat bonus leh blanja member team okeh!

nizam omar said... [Reply to comment]

jalan2 tengahari ni..pagi tadi sibuk cikit
Saya Tak Nak Kena Tagged!

BLADE EDGE said... [Reply to comment]

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE