My Cupcake's

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, April 11, 2011

Alhamdulillah....saya pregnant =)

Pregnancy is such a wonderful time for not just the Mom-to-be, but the whole family

Alhamdulillah...syukur ke-hadrat Illahi..
Nun bersyukur kerana akhirnya impian untuk Miqhael ada teman bergaduh dan bermesra termakbul. Sekarang kandungan hampir 5bln...sebab tu dh lama tidak update blog sebab di awal trimester Nun mabuk yg teramat sgt sehingga Nun tidak bermaya.

Sekarang nih...bila semuanya dh stabil Nun akan selalu update perkembangan terbaru kandungan Nun ini =).

Tau x disaat awal kandungan, Nun selalu sangat bergaduh ngan Qhael...aduh..hari2 gaduh sampai geram sungguh la nk melayan kerenah mengada dia tu...tp rupanya dia mengada kerana nak dapat adik...kelakar la...

Nun  mula buka balik buku panduan mengandung dan mula beli balik majalah Pa&Ma...
Dah 4 tahun so serba sedikit lupa juga la pantang-larang, do's & dont's semasa mengandung nih...
Debaran bersalin pun semakin memuncak...

Oke
Ni adalah panduan asas

1. Pregnancy By Trimester

Fetal Membesar dalam:
(A)
tiga bulan
(B) enam bulan
(C) sembilan bulan
(D) sebelum bersalin



Kuasa Allah S.W.T mencipta kejadian luarbiasa ini begitu dikagumi kan....


  Semasa mengandungkan Qhael 4 tahun lepas, Nun dapat merasa kaki kecil Qhael berada dibahagian mana...Qhael juga kerap menendang perut Nun...pengalaman ini sungguh indah dan InsyaAllah pengalaman mengandung kali ini pasti meninggalkan kesan & moment yang teristimewa sekali kerana kali ini Nun akan dapat berkongsi ngan Qhael yg sehingga hari ini Qhael selalu cium dan berbual ngan perut Nun.. =)

Hahahahaha...kadang-kadang kelakar lihat gelagat Qhael yg bercakap sorang2 ngan perut nie....Qhael kata baby tidur la...senyum kat dia la...mcm2 lagi...imaginasi kanak2 sungguh luar biasa.

Bagi memastikan Nun dapat sumber makanan & minuman yang sihat Nun ambil inisiatif kali ini minum susu kambing - HiGoat. Sebelum ni Nun ambil Anmum sehingga Qhael bersalin dan kesannya Nun gemuk semacam dan susah nk control...aduss...tak mau la minum Anmum lagi...tak kuasa you!

Nun minum susu kambing- HiGoat kerana khasiatnya. Lagipun ini minuman Rasulullah S.A.W. Khasiatnya pun bagus...Tinggi Protein, Tinggi Kalsium, Tinggi Vitamin & Tinggi Silenium. Susu kambing juga adalah susu terbaik selepas susu ibu.


 Doakan yang terbaik buat Nun yea
=)

-END- 

2 comments:

Yati@PetiteShoppe™ said... [Reply to comment]

Subhanallah...nmpk kaki yg cute kat perut ibu tuh...kuasa Allah kan..

http://www.shaklee4petite.com/2011/03/kalsium-bantu-kurangkan-komplikasi.html

Anonymous said... [Reply to comment]

tahniah makcik ^_^