My Cupcake's

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

ChurpChurp


PERSOALAN TENTANG ChurpChurp


Q : ChurpChurp? Ape tu?

A : ChurpChurp sama je macam Nuffnang.Tetapi ChurpChurp ni tertumpu pada seebuah medium pengiklanan di Twitter saha di mana U all akan dibayar untuk setiap tweet bagi kempen yang telah di assign untuk U all

Q : Lagi tentang ChurpChurp?

A : U all  tak perlu takut la samada benda ni scam kerana ChurpChurp satu company dengan Nuffnang.

Q : Macam mana nak join benda ni?

A : Pergi ke website ChurpChurp dan sign up sebagai Twitterer

Q : Lepas Sign Up nak buat apa?

A : Tunggu sehingga ChurpChurp assign kempen yang bersesuaian dengan U all. Ambil masa sikit jadi kena sabar la.

Q : Eh! dapat email campaign assignment la! Nak buat apa ni?


A : Ikut arahan dalam email. Sign in ke website ChurpChurp dan ikut arahan mengenai kempen yang diberikan dalam website ChurpChurp pula.

Fahami kempen tu betul-betul tau.



Q : Nak kena tweet dekat mana ni? Ponink lorr....


A : Pertama sekali U all kene TWEET ayat U all di dalam ruangan yang disediakan kat website ChurpChurp. INGAT!! bukan di Twitter client U all ( eg: Twitterfox, Tweetdeck etc).


Siap semuanya tekan button Submit.Itu sahaja...yang lain-lain ChurpChurp akan uruskan...senangkan ^^

Q : Dah tweet dekat website, tapi x keluar pun dalam timeline Twitter?

A : Kene bersabar ye...banyak-banyak bertenang hehehehehe..kerana proses approval mengambil masa yang agak lama sedikit. Paling awal 1 jam tapi paling lama 3-4 hari..

Q : Ok, dah keluar dekat twitter. Nak kena copy paste tweet lagi ke?

A : Depends pada ChurpChurp kerana mereka yang menentukan berapa kali nak keluarkan iklan tu.

Q : Macam mana earning dikira?

A : Earning untuk setiap kempen yang U all tweet akan dikira berdasarkan bilangan followers Twitter U all. Lagi ramai followers Twitter, lebih banyak earning korang

Jawapan dorang untuk pertanyaan aku..


Once you have been selected to run a campaign by us, you will immediately earn based on the number of followers you have, this is how your earning is calculated. The more followers you have the more you earn from our campaigns
Q : Dah buat assignment, tapi earning tak update pun?

A : Proses untuk update earning mengambil masa lebih kurang satu hari...